Ръст на цените на нощувките в хотелите на Великден. Вече

...
 
Ръст на цените на нощувките в хотелите на Великден. Вече
Коментари Харесай

Ръст на цените на нощувките в хотелите на Великден 

 

Ръст на цените на нощувките в хотелите на Великден. Вече има записвания за почивки по морето в серията от почивни дни около празниците. Най-сериозен е ползата от страна на румънските туристи.

„ Над 90% от хотелите в курортните комплекси ще работят за Великденските празници. Основна причина за това е и близостта с началото на дейния летен сезон. “ Това  сподели Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите „ Златни пясъци “.

Интерес има и от други близки до нас страни, в това число и от Северна Македония. По-голяма част от българите пък ще пътуват главно до Гърция и Турция.

Ръст на цените на нощувките в хотелите на Великден 

По думите му, с Великденските празници да се получи и удължение на сезона, тъй като свитостта с до 60 дни деен сезон се е отразила отрицателно на сектора.

„ Надяваме се на хубаво време за Великденските празници и да няма дъждове, тъй като доста от румънските туристи наблюдават до последно какво ще е времето “, разясни още Стоянов.

Той добави, че България към този момент възстановява позициите си на Западния пазар и интерес към страната ни за лятото има от страни като Испания, Англия, а също и Франция и даже и още веднъж от Германия.

„ В това отношение разчитаме на летищата във Варна и Бургас да усъвършенстват изискванията с цел да може повече самолети да идват “, сподели Станислав Стоянов. По думите му, туристическия отрасъл към момента се възвръща от рецесията около пандемията. Заради инфлацията и нарасналите разноски се чака и скок на цените с към 10-15%. “

„ Това ни е доста болна тематика, тъй като когато сме още в така наречен рекламен сезон, когато и цените са най-ниски, хотелите работят на „ празни обороти “. Първо, самият пазар не разрешава да се подвигат доста цените с цел да можем да сме конкурентноспособни на Гърция и Турция. В същото време всичко нараства. Инфлацията, макар че ни убеждават, че е 3%, тя е доста по-голяма. Разходите нарастват съществено и по тази причина и има леко завишение на цените спрямо миналогодишните “, изясни той.

Източник: БНР

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категории България и Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР